Gaboard szava, szíve, szája...

2012 óta tagja vagyok egy olyan szellemi közösségi szerelemnek, ami a külső szemlélő által nehezen megérthető, megélhető világ. Szabad belső érzésék nyílt áramlása a térbe, a szavak fejlődésének végtelen vonalain úgy, hogy a hatásuk azonnal visszacsatol, és felfoghatatlan élményt ad előadó és hallgató számára egyaránt. Slammer vagyok. Egy olyan irodalmi jelleg amiben a fantázia és a valóság is képes testet ölteni 3 perc 15 másodperc alatt. Slammer vagyok. Aki másképp lát, másképp hall, és másképp beszél. Slammer vagyok. Igyekszem boldognak lenni az életben minden nap, ami nyilván vagy sikerül vagy nem. De van 3 perc 15 másodperc, amikor bármi van is az vagyok. Ebben a blogban egy élet út van dokumentálva. Egy vélhetően diszgráfiás, műszaki beállítottságú, deviáns jellem utazása a boldogság felé, ahova azok a szavak repítik amikben régen senki sem hitt. Slammer vagyok. Ez nekem így nagyon jó....

Friss topikok

Címkék

Hangulatjelentés...

2013.03.26. 08:44 Gaboard

A napi hirek, és politikai helyzet üzenetei a legbékésebb embereket sem hagyják szó nélkül! Sorra készülnek az elkeseredett esszék, blogok ,nyilatkozatok, amik jelentősége mindig egy bizonyos csoport számára fontosak, értékesek. Azt érzem, hogy ezek a külön álló csoportok nem hallják egymást! Amíg pedig nem leszünk nyitottak egymás szavára, nem értjük meg a tiszta szándék üzenetét addig nem mozdulunk el erről a pontról!

 

Távol a fikától

Mostanában töltöttem pár napot a szomszédos országokban. Magyarokkal és külföldiekkel egyaránt csevegtünk a világ nagy dolgairól. És valahogy egy téma mindig könnyen előkerült!

Mi a fasz van itthon, mi van velünk, jó ez így nekünk?

Nyilván, aki kint él, pont olyan értetlenül nézi a híreket, ha rólunk jön az infó, mint mikor mi nem értjük a görögöket. Hisz, hogy nem fogják fel végre már, hogy vége? Ebből a helyzetből nem hagyják őket többet talpra állni!

Oké és nálunk?

Van ebből előremozdulás, vagy csak a hátra?…visz a nagy felbuzdulás? Segít rajtunk vagy ront, ha hangosabb a bátra? Azoknak a morajló gondolkodó hangoknak, akik próbálják kimondani a valót. Ám ők csak a kritikus, de nem az a tömeg, akik a beletörődésükkel szolgálják a sok tahót!

Mert nyilván, akik sarokba szorultak és még csepegtetnek nekik egy kis reményt - ha hamis is - ragaszkodnak ahhoz a kicsi kincshez, ami nincs! Az egyetlen remény a szemük előtt, az a "majd lesz valahogy"!

Ugye?

De az a valahogy az idővel vala fogy és a keserűség elemészti az embert. Némelyik magába fordulva cigibe, vagy a nyakába tekeri a kendert!

Pedig, mindenki elégedetlen és mégsem találjuk a közös hangot! A szomszéddal nem beszélünk mert hülye, a másikkal nincs dolgom - ugyan mindenkinek szar mostanság - de ha neki semmije sincs, akkor biztos nem akar dolgozni! Viszont akkor tuti cigány, vagy ha jobban él nálunk, akkor meg biztos zsidó!

Végülis nem mindegy?Se neki, se nekem, se neked ez lét, ez a hangulat egyszerűen nem jó!

Nem hiszem el, hogy aki bomberdzsekiben tekinget meg mutogat, fajra, felekezetre tekintve, annak nincs elmaradt hitele, be nem fizetett adója! Talán van az asztalon étele, de tuti, nem áll Almádiban hajója.

Biztosan csak tiszta tudatos meggyőződésből gyűlöl bárkit, bárhogyan,  bármiért!

Bár miért is csodálkozom, hisz ők is csak annak a  szerencsétlen tömegnek a részei, akiket bábként mozgatnak az új tudomány alattomos eszközeivel. A média és kommunikáció sötét oldalának eltökéltségével használják őket négyévente mások, ugyanazért, ugyan arra. És már sok éve érdekeik érdektelenségét rakosgatják Jobbra meg balra!

Csak szólok, ez MAGÁtól nem fog megváltozni! És igen, ezt lehet magázó fordulatnak is venni, mert csak a barátaimmal és a jószándékú emberekkel tegeződöm!

Rájuk pedig nem mutogatok, mert nem érdekel, milyen színű bőrük van, hogy templomba járnak vagy zsinagógába, vagy kelet felé fordulva imádkoznak, ugyanahhoz az istenhez! Mert minket ugyanaz a nyűg, ugyanaz a napi gond fűz, ugyanahhoz a reményhez, amit nem MAGUKtól kapunk, hanem a barátaimmal egymásnak segítve szavakból szőve adunk!

Mert a kortárs párbeszéd padevánjai vagyunk, a leírt és kimondott szó hatalma a mi demokráciánk! A tudat tisztasága ad erőt megmozgatni a köveket, kihúzni a sárból azokat, akik süllyedni érzik magukat! Mert ugye erre hiába is kérnék MAGUKAT! De mi akkor is segítünk nekik, ha egyedül nem merik felemelni a szavukat!

MAGUKnak az a barát, ki minket űz és tíltva kizár!

Mi meg már rég megtanultuk az isteni szlogent ...

Mondottam ember küzdj és bízva bízzál..

 mn_1344323952birka.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://gaboard.blog.hu/api/trackback/id/tr635172013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása