Gaboard szava, szíve, szája...

2012 óta tagja vagyok egy olyan szellemi közösségi szerelemnek, ami a külső szemlélő által nehezen megérthető, megélhető világ. Szabad belső érzésék nyílt áramlása a térbe, a szavak fejlődésének végtelen vonalain úgy, hogy a hatásuk azonnal visszacsatol, és felfoghatatlan élményt ad előadó és hallgató számára egyaránt. Slammer vagyok. Egy olyan irodalmi jelleg amiben a fantázia és a valóság is képes testet ölteni 3 perc 15 másodperc alatt. Slammer vagyok. Aki másképp lát, másképp hall, és másképp beszél. Slammer vagyok. Igyekszem boldognak lenni az életben minden nap, ami nyilván vagy sikerül vagy nem. De van 3 perc 15 másodperc, amikor bármi van is az vagyok. Ebben a blogban egy élet út van dokumentálva. Egy vélhetően diszgráfiás, műszaki beállítottságú, deviáns jellem utazása a boldogság felé, ahova azok a szavak repítik amikben régen senki sem hitt. Slammer vagyok. Ez nekem így nagyon jó....

Friss topikok

Címkék

Nincs jogod nyüglődni...

2013.02.26. 19:54 Gaboard

Megint elkapott a mélyebb téma meg a szavak hangzatos játéka iránti vágy. Zengett a fülemben pár sor és utána öltött testet a szöveg. Ilyen év eleji nehéz kezdés utáni fény ez nekem, amiben örömöm leltem annak ellenére, hogy nem egy vidám vonalat húz.

Te ne szenvedj!


Ha a lét a kínod, a napjaid nem bírod s a perceid szenvedése lett a hétköznapjaid erénye, akkor gondold ezt át serényen!
Tudom, ez nem az a régió, ahol gond felett élni szép és jó, és persze szülik a napok az újabb problémák fonalát, de ne süllyeszd el a kilátásokkal teli gondolát!

Mert a sóhajok hídja alatt a gondtalanság szerelmével egyesülve más is átevezne, a szerencse vagy csak a túlélés csókját keresve.
A föld beteg és szinte biztos, ha te itt vagy és hallasz, minden bajod csak fölösleges lelki ballaszt, mi húz egy bánatos mélybe, de megkérdem, ha szenvedsz, vajon mennyire vagy képben?
A rosszabbra nehezen gondolunk, ha bajunk van, az áldozati érzés mindig jól dolgozik az agyunkban, de ha képes vagy gondolatban átélni mások létező baját, egyből élhetőbbnek tűnik a saját.


Merengj mélán a némán, kérd, hogy játssz a szavakkal!
Szemezz a vak koldussal nappal!
Halld, ahogy lüktet a süket világ, ha füled siket s minden zajt imád.
Várd, hogy bajból kilábal, ki nem jár lábbal, képzete száll, mint a turul. Valójában biceg, ha épp nem gurul.
Kerékbe zárva él szabadlábon, felriad az álmon, ami folyton hívogatja, hogy jobb itt neked.


Rozsdás csapból csurgó víz elemzett lelete, s környezetének vizelete, viszi az életet lefelé. 
A sivatag, s a teveszar vályog, a szemhéjon hályog, mit körbe zümmög a reménytelenség madara.
Csuklóig kopott kézfejek közt csavart dekk, a kilátások utolsó füstjét eregeti, a sovány kutya ki farkát kergeti a bölcső mellett, hol a gyermek nem fejlett, csak lett. 
Puffadt has, csonttá aszott baba ujjak, könny vagyok, hulljak, hulljak?


Dagadtra hat a sok szer a daganatra, de elmúlik egyszer, hiszed, s burjánzik sejtetve a végső hideg leheletet a homlokra s napról napra többet gondolsz a túlvilági dolgokra. 
Tudod, gyógyult leszel, ha kegyes veled a statisztika, s a tiszt titka mikor adja ki a parancsot, hogy kitarts, míg ember vagy, mert a remény nagy.


Ha hangosabban ropog a puskák zaja, mint a fogad alatt robbanás utáni fal törmelék, a megtévesztett elvek harcosainak fegyvere tör feléd! Hiába mondanád, hogy elég, ebből a játszmából, akkor se maradsz, ki ha hatost dobsz, egy körre sem.
Álom hajlék egy elrejtett beton fal lék, ahova nem süt be a nap, de a tudat, hogy biztonságban vagy súgja az agyadnak, hogy maradj.

Benned temetődik a sok temetetlen tetem, s a te tested csak időszakos túlélővé válik a reményben, a napok száma csak mállik, csak mállik az elmédben.


Megbélyegzetten létezve színtől, istenbe vetett hittől, vagy élni a család hozta hibák gyerekként vélt normális létét, biztosítja a valószínűtlen esélyt az életre és ez a legnagyobb béklyó. Ha tudod és megpróbálsz ellene tenni az még jó, de ez a kaszt, ami születéstől fogva a szenvedés szögére akaszt!

Itt egy puszta alapszint elérése nagyobb meló, mint a világuralom megvédése, és hogy akarod-e igazán, az feléd a társadalom örök kérdése.


A te nyűgöd neked a legfontosabb, persze ez érthető, de keresd meg, hogy a problémás helyzet mitől lesz élhető. Ne az legyen az első feladat, hogy elkeseredj, senki nem várja, hogy ha baj van, lelkesedj, de ha kicsit is átlátod a világot, akkor te ne szenvedj!

images_2.jpeg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaboard.blog.hu/api/trackback/id/tr315107102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása