Gaboard szava, szíve, szája...

2012 óta tagja vagyok egy olyan szellemi közösségi szerelemnek, ami a külső szemlélő által nehezen megérthető, megélhető világ. Szabad belső érzésék nyílt áramlása a térbe, a szavak fejlődésének végtelen vonalain úgy, hogy a hatásuk azonnal visszacsatol, és felfoghatatlan élményt ad előadó és hallgató számára egyaránt. Slammer vagyok. Egy olyan irodalmi jelleg amiben a fantázia és a valóság is képes testet ölteni 3 perc 15 másodperc alatt. Slammer vagyok. Aki másképp lát, másképp hall, és másképp beszél. Slammer vagyok. Igyekszem boldognak lenni az életben minden nap, ami nyilván vagy sikerül vagy nem. De van 3 perc 15 másodperc, amikor bármi van is az vagyok. Ebben a blogban egy élet út van dokumentálva. Egy vélhetően diszgráfiás, műszaki beállítottságú, deviáns jellem utazása a boldogság felé, ahova azok a szavak repítik amikben régen senki sem hitt. Slammer vagyok. Ez nekem így nagyon jó....

Friss topikok

Címkék

Időutazás...

2016.03.07. 09:05 Gaboard

Az Arany János általános iskola 30-éves évfordulójára rendezett öregdiák találkozóra írtam, mint visszaemlékezés és adtam elő igen nagylétszámú jó rég nem látott gyermekkori ismerős elött.

 

Látod, hogy összement minden?

Számtalanszor szaladtam végig a folyosón és mindig végtelennek tűnt

Az oldal lépcsőket róva is elfértem bárki jött szembe. Közben ámulva néztem tanáraim, ahogy a tisztelet és a tudás várából kilépve gondoskodón tekintettek ránk. Azt a tekintet csak most értettem meg, mikor már oly kicsi lett minden.

Az meg van, hogy kisiskolások kézen fogva sorban mennek át a függő folyosón és csodálattal várják, hogy milyen látvány lehet kilépni a lengő ajtó mögül, a felsősök világába?

Abba a mérhetetlen nagy aulába, ahol a karácsonyfa is felért sokszor az égig.

Mert akkor még ez mind egy nagy iskola volt. Egy csodás birodalom, ahol a pedellusnak saját lakása volt az étkező felett, és mindenki jóban akart lenni vele, a varázsbirodalmunk kulcsának őrzőjével.

Tanáraink, akik beleégtek emlékezetünkbe, hangjukkal, tekintetükkel, sokan mind épp pályakezdő fiatalként velünk együtt nőttek bele egy életül választott hivatásba.

Tablóként lebeg egy-két gesztusuk szemünk előtt és ekkor jövünk rá, hogy ők 8 évig a családunk tagjai voltak.

Volt szigorú apa, akinek eljárt a keze, ha túllépted a határt, de mégsem akarta perelni senki. Mert akkor ez még ilyen eszébe sem jutott egy átlagembernek és tudtuk, hogy ez kevesebb, mint amit otthon kaptunk volna.

Volt, aki szavaival dédelgetett, kezével ölelt, mint egy nagymama és annak is kedve volt a tanuláshoz, akivel otthon talán sosem tanultak.

Volt, aki viccet, örömöt-játékot lopott mindennapokba, és tőle kaptunk kedvet a sporthoz, művészethez, egyszerűen ahhoz, hogy emberek legyünk, mert emberek közt élni jó.

Hát tedd fel a kezed!

Tedd fel a kezed, ha volt piros nyakkendőd és tisztelegtél büszkén, az ünnepélyeken dobszóra úgy, hogy igazából nem tudtad pontosan mi ez az egész, de jó volt része lenni az egységnek!

Tedd fel a kezed, ha gyerekként te is itt készültél a farsangra, a ki-mit-tudra hetek át izgulva!

Tedd fele a kezed, ha vettél poharas tejet vagy kakaót a folyosón, padokon elhelyezett tejes ládákból vagy a tizes alatti tejboltban!….emlékszel a friss kifli illatára?

Tedd fel a kezed, ha álltál sarokban büntetésből, ha kaptál kokit, ha húzta meg a hajad az a fiú, akinek tetszettél, vagy bele vésted már valamelyik padba a szerelmed nevét!

Hát tedd fel a kezed, ha amikor ide bejössz te is egyből a faliújságot nézed, eszedbe jut, hogy nemrég még a te rajzodat csodálták ott a szüleid és te nagyon büszke voltál rá!

Most meg arra, hogy a gyerekedé van kint.

És ha most végig fent volt a kezed tedd fel a másikat is, hogy lásd mekkorára nőttél és mennyien vannak itt hozzád hasonló érzésekkel, akik ugyan így itt cseperedtek fel és lettek felnőttek.

Most igazán érezni fogod milyen szép volt és mégis mennyire összement minden.

 

untitled_6.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaboard.blog.hu/api/trackback/id/tr648450694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása