Gaboard szava, szíve, szája...

2012 óta tagja vagyok egy olyan szellemi közösségi szerelemnek, ami a külső szemlélő által nehezen megérthető, megélhető világ. Szabad belső érzésék nyílt áramlása a térbe, a szavak fejlődésének végtelen vonalain úgy, hogy a hatásuk azonnal visszacsatol, és felfoghatatlan élményt ad előadó és hallgató számára egyaránt. Slammer vagyok. Egy olyan irodalmi jelleg amiben a fantázia és a valóság is képes testet ölteni 3 perc 15 másodperc alatt. Slammer vagyok. Aki másképp lát, másképp hall, és másképp beszél. Slammer vagyok. Igyekszem boldognak lenni az életben minden nap, ami nyilván vagy sikerül vagy nem. De van 3 perc 15 másodperc, amikor bármi van is az vagyok. Ebben a blogban egy élet út van dokumentálva. Egy vélhetően diszgráfiás, műszaki beállítottságú, deviáns jellem utazása a boldogság felé, ahova azok a szavak repítik amikben régen senki sem hitt. Slammer vagyok. Ez nekem így nagyon jó....

Friss topikok

Címkék

Célkeresztben...

2013.01.12. 20:42 Gaboard

Régi fájdalmam írtam ki magamból. Beveallom több nap kellett mire összeállt, hogy tudom leképezni ezt a belső feszültséget, ami már bennem régen égett! Biztosan el fogom majd mondani, az is lehet, hogy többször több helyen. Gondolkodjunk el rajta, de tényleg...

 

A fegyvertelenek szava


Volt Connecticut-ban egy osztály, akik reggel bementek a suliba és többet nem mentek haza.
A rémület, a sírás, a keserűség söpört végig a világon, de a nevüket nem tudja senki ma sem! De azt tudjuk, hogy meghalt ott egy másik ember is, akinek neve Adam Lanza és ezt már mindenki tudja.
Mert sosem az áldozat a lényeg, ő hiába remeg, csak a gyilkosából lesz majd világra szóló celeb!
Mint mikor egy norvégiai parkban sétáló szerencsétlen tizenévesek lelték halálukat Anders Breivik fegyverének sorozattüzétől, 
Akkor is a legnagyobb hír az volt, hogy elégedetlen a börtön körülményeivel, mert nem hoznak neki sütit a büféből. 
Charlie Manson is valóságos sztár lett, mindenki ismeri nevét, de az áldozatainak életéről szóló dokumentumfilmre egy kiadó sem költ, azzal sokkal eladhatóbb a story, hogy a gyilkosuk hogyan ölt!
És van, aki ezen csodálkozik? Ugyan miért?
Voltatok valaha egy nagy játék áruház játékfegyver részlegében? Temérdek gyilkos fegyver másolata, a józanész egyenes cáfolata, hogy a generációk úgy nőnek fel, hogy játékból embereket lőnek le!
Erre neveljük őket, hogy ez a maszkulin, a férfi fegyverrel a kézben maga hős!
Hős meg mindenki szeret lenni, így játsszuk el, hogy mészároljuk le a világot!
De azért gondoljuk már át, ebben a gondolatban valójában ki hibázott?
Mikor a filmek, amiket a tv, a mozi tolnak, már a rajzfilmek szintjén is a halálról, a harcról szólnak.
Szinte természetes, hogy jár pár ólomgolyó az idegeimmel játszadozóknak.
Csodálkozunk azon, hogy az elkeseredett fiatalok kevésnek találták a vigaszt, amit a pia adott, és a gyerekkori elvek szerint csak egy megoldás lehet, ha kiakadok.
Elégtétel veszek a világon, pár híres gyilkos fényképét az újságból kivágom és véghezviszek valami nagyot, és a sivár földi létben így majd nyomot hagyok.
A szabadság földjén sajnos a puska a partvis mellé van támasztva, mert az ember joga fontos és igazából a tulajdonos hiába gondos, ha jó üzlet, ad bárkinek pisztolyt a sarki boltos.
Mert hiába kiált a szerencsétlen áldozat, hogy ó, mama! A fegyvertartás korlátozását csak a halála után fogja megfontolni majd Obama.
Európában azt hisszük jobb a helyzet, pedig az ideológia ugyan olyan beteg, a halált, a gyilkosságot a médiában promózó eszközök száma több mint rengeteg.
Én nem is számítok változásra mindaddig, amíg a pénz a nézettség, a legjobb üzlet a fegyvergyártás, míg a gyerekeink egymást lövik a játszón, amíg a gyilkosokról könyveket adnak ki, amíg a tízparancsolat legfontosabb pontja, nem kerül ismétlésre bennünk naponta, mert ahhoz, hogy igazán emberként tündökölj, a legfontosabbat kell, hogy megértsd végre: Ne ölj!

 foto.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaboard.blog.hu/api/trackback/id/tr205014538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása